میکائیل دیانی در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این سئوال که انتظار شما به عنوان دانشجو از رئیس جمهور آینده در قبال دانشگاه و دانشگاهیان چیست، گفت: نکته مهمی که در رابطه با نقش رئیس جمهور در رابطه با دانشگاه و دانشجو باید مد نظر قرار گیرد این است که رئیس جمهور باید رابطه خود را با فضای دانشگاه رابطه ای نزدیکتر و بهتر کند.
عدم ارتباط رئیس جمهور با دانشجویان طی چهارسال گذشته
وی ادامه داد: متاسفانه طی 4 سال گذشته رابطه خوبی را از سوی رئیس جمهور با دانشجویان نداشتیم، عدم حضور رئیس جمهور در فضای دانشجویی و دانشگاه باعث می شد که نه تنها از مطالبات دانشجویان اطلاعی پیدا نکنند بلکه درک درستی از فضای دانشجویی هم نداشته باشد.
قائم مقام سیاسی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل افزود: حضور رئیس جمهور در فضای دانشگاهی به تصمیم گیری های وی در خصوص مسایل کلان کشور و در مورد دانشگاه، دانشجو و دانشگاهیان، کمک می کند.
تلاش دولت برای تبدل پژوهش های دانشگاهی به ثروت
وی با بیان اینکه تلاش دولت آینده باید این باشد که پژوهشهایی که در فضای دانشگاهی صورت می گیرد را به تولید ثروت برای مملکت تبدیل کند، تصریح کرد: در حال حاضر تولید علم در کشور ما 11 برابر متوسط رشد دنیا است ولی متاسفانه نتوانسته ایم از علمی که تولید می شود تولید ثروت داشته باشیم.
دلایل عدم تبدل علم به ثروت در دانشگاهها
دیانی به دلایل عدم تبدیل علم به ثروت اشاره کرد و گفت: یکی دلایل این امر عدم ارتباط درست دانشگاه با صنعت، عدم استفاده درست از پژوهش دانشگاهی دانشجویی، عدم بها دادن به برنامه دانشجویی است این ها دلایلی است که موجب شده بهره برداری مناسب از تولیدات علمی در کشور صورت نگیرد. رئیس جمهور آینده می تواند این رابطه را درست برقرار کند و اقتصاد را از پایه اقتصاد نفتی بیرون کشیده به سمت اقتصاد دانش بنیان جهت دهد این کار موجب افزایش تولید ملی و قدرت کشور شده و بیکاری ها کاهش می یابد.
افزایش کیفیت دانشگاهها با توجه به تشکل های دانشجویی
وی به نقش تشکل های دانشجویی اشاره کرد و گفت: رئیس جمهور آینده این مساله را باید مد نظر قرار دهد که یکی از اثرگذارترین اقشار جامعه دانشگاهیان هستند و در بطن این دانشگاهیان، تشکلهای دانشجویی هستند که جنب و جوش فراوانی را شکل می دهند که توجه به این قضیه هم باعث بالابردن سطح کیفی دانشگاه می شود.
قائم مقام سیاسی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل درباره اینکه برای انتخاب اصلح باید چه شاخص هایی را مد نظر قرارداد، گفت: در انتخاب اصلح یک سری شاخص هایی داریم که باید مورد توجه قرار گیرد، اول باید به این مساله توجه کنیم که به هرکدام از 8 کاندیدای ریاست جمهوری که رای داده می شود، رای به جمهوری اسلامی و سازو کار آن است.
رئیس جمهور آینده باید ولایت پذیری خود را ثابت کرده باشد
وی افزود: به هر کدام از این هشت نفر که رای می دهیم باید در حالت عمومی، ولایت پذیری خود را ثابت کرده و همچنین نسبت خود را نسبت به جریان فتنه مشخص کنند. شعارها و گفتمانهایی را مطرح کنند که با گفتمان و شعار انقلاب همخوانی داشته باشد، نقاط قوت دولت قبل را حفظ کرده و نقاط ضعف دولت را کنار بگذارند چون براساس قانون انقلاب اسلامی قرار است هر دولت ما نسبت به دولت قبلی به سمت تعالی و پیشرفت حرکت کرده باشد.
دیانی با بیان اینکه گفتمان ما " پیشرفت همراه عدالت از مسیر مقاومت است" تصریح کرد: کسی که استکبار ستیزی ندارد، در برابر غرب نرمش دارد، فهم درستی از پدیده انقلاب اسلامی درک نکرده است گزینه اصلحی نیست، کاندیدایی که فکر می کند با کشورهای غربی که مدل حکومتی آنها مقابل جمهوری اسلامی است به آشتی برسد، نشان دهنده این است که درک درستی از شکل گیری انقلاب اسلامی ندارد.
پایندی به ارزش ها و شعارهای انقلاب اسلامی
وی افزود: درکنار این شاخصهها بحث پایندی به شعار و ارزش های انقلاب اسلامی است. رئیس جمهوری اصلح است که بیشتر پایند این شعارها باشد روحیه انقلابگری در دیپلماسی عمومی را مد نظر قرار دهد، ساده زیست بوده و در برابر غرب مقاومت داشته و در تصمیم گیری ها شجاعت و قاطعیت داشته باشد و مهمترین نکته این که تلاش و پشتکار را از دولت قبلی به ارث مانده را دولت آینده داشته باشد.
برنامه ریزی برای حضور حداکثری مردم در انتخابات
وی در پاسخ به این سئوال که دانشجویان به عنوان قشر فرهیخته چگونه می توانند حضور حداکثری مردم در انتخابات ریاست جمهوری را فراهم کنند، گفت: از یک سال پیش برنامه های دانشگاهی به ویژه اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل در این زمینه شکل گرفته است، نشست سالانه ای توسط اتحادیه با موضوع عدالت پیشرفت و مقاومت برگزار کردیم که زمینه هایی برای پایه ریزی گفتمان جدید شکل داد و در جامعه و فضای دانشگاه بستری ایجاد کرد که نظر جمعی به سمت پیشرفت عدالت و مقاومت باشد و این باعث شد این موضوع به شاخصه های مردم برای انتخاب اصلح تبدیل شود.
عملکرد اشتباه دولت فرصت دوچندان شدن نشاط سیاسی را گرفت
وی افزود: درانتهای کار، یکی دو ماه نزدیک انتخابات، جنبش دانشجویی می توانست با برگزاری مناظرات، سخنرانی، انتشار نشریه فضای نشاط سیاسی را دوچندان کرده و آن را به جامعه هم تزریق کند، اما متاسفانه عملکرد اشتباه دولت در تعطیلی زود هنگام دانشگاه این فرصت را از جمهوری اسلامی گرفت.
راهکار رئیس جمهور آینده برای تولید علم به ثروت
دیانی درخصوص طرح یک سئوال از رئیس جمهور آینده گفت: مهمترین سئوالی که می توان از رئیس جمهور اینده در فضای دانشگاهی پرسید این است که، راهکار رئیس جمهور برای تبدیل علم تولید شده در دانشگاهها به ثروت چگونه خواهد بود.
نظر شما